• Miért egészségpénztár?
  20% adójóváírás az egyéni befizetések után cafeteriából fizethető
  mert fontos a megelőzés segítő kéz a bajban
  hiszen semmi sem fontosabb az Ön és családja egészségénél
 • Miért a Vitamin Egészségpénztár?
  alacsony működési levonás az egyik első magyar egészségpénztár
  ingyenes kártya és társkártya gyors és kényelmes ügyintézés
  biztonságos befektetések tőke- és hozamgaranciával
 • Ön tudta?
  két éves lekötés után 10% adójóváírásra jogosult
  ez jóval magasabb, mint a banki lekötések jelenlegi kamatai
  számoljon velünk!
 • Ön tudta?
  A szív és érrendszeri betegségek kockázata
  az 50. életévet követően jelentősen megnő
  A szűrés Vitamin Egészségpénztárból fizethető!
Személyes menü
Hírek, aktualitások
Tisztelt átlépő Pénztártagok!

Szeretnénk tájékoztatni és egyben a hozzánk átlépő tagjaink szíves elnézését kérni az átadó pénztárak késedelmes, hiányos adatszolgáltatása következtében - esetenként több napot is igénybevevő - áthozott egyenleg jóváírás késedelme miatt.

Pénztárunk már korábban felvette a kapcsolatot az átadó pénztárakkal a hozzánk átlépő tagok zavartalan kiszolgálása érdekében. Kértük, hogy az átlépő tagok megtakarításainak átutalásával egy időben a jóváíráshoz szükséges elszámolást is adják át részünkre, mivel az egyéni számlán történő jóváírásra csak az egyező adatszolgáltatás birtokában kerülhet sor. Egyben felajánlottuk informatikai és adminisztrációs támogatásunkat is. Reményeink szerint ezen intézkedések eredményre vezetnek és elhárulnak a Pénztárunktól független akadályok.

Ezúton is köszönjük megtisztelő bizalmukat, melyre a jövőben is számítunk!

További jó egészséget kívánunk!

[ teljes cikk ]
Önsegélyező kisokos
2016-09-01 09:55
Tisztelt Pénztártagjaink!

Tekintettel az önsegélyező szolgáltatások népszerűségére összegyűjtöttük Önöknek a leggyakrabban feltett kérdéseket és válaszokat. Az összefoglaló részletes információkat tartalmaz a 2016-ban bevezetett új szolgáltatásokról, bízunk benne, hogy megkönnyítjük vele Önnek az igénybevétellel járó adminisztrációt. A dokumentum elérhető a Pénztár működése -> Önsegélyező kisokos menüpontban.

Természetesen a Pénztár központi elérhetőségein továbbra is készséggel válaszolunk a személyes kérdéseire.

További jó egészséget kívánunk!

[ teljes cikk ]
ingyenes kártya ingyenes társkártya alacsony működési levonás bővített szolgáltatások

Tisztelt Pénztártagjaink !

Örömmel tapasztaltuk, hogy Pénztárunk egészség- és önsegélyező pénztárrá alakulása óta ügyfélszolgálatunkat egyre több tagunk keresi meg telefonon vagy e-mailben, hogy más önkéntes egészség- és önsegélyező pénztárnál lévő megtakarításait szeretné áthozni a Vitamin Egészségpénztárba.

A gyors és gördülékeny ügyintézés érdekében ezúton szeretnénk tájékoztatni Önöket az átlépéssel kapcsolatos teendőkről:
 • Pénztártagjaink - amennyiben más pénztárban meglévő megtakarításaikat kívánják áthozni Pénztárunk kezelésébe - a TNY_18 - Átlépési nyilatkozat kitöltésével jelezhetik szándékukat. A nyomtatvány honlapunkról letölthető: Űrlapok, nyomtatványok. A kitöltött, aláírt nyomtatvány kérjük helyi ügyintézőjüknél leadni, vagy a Pénztárhoz postai úton eljuttatni szíveskedjenek.
 • Amennyiben Pénztárunk megkapta a szükséges nyilatkozatot, azt a Befogadó nyilatkozattal együtt megküldi az Ön korábbi egészség vagy önsegélyező pénztárába/önsegélyező pénztárába ügyintézés céljából. Önnek ezzel kapcsolatban további teendője nincs. A törvényi előírások szerint a másik egészség- vagy önsegélyező pénztár az iratok megérkezését követő 15 napon belül köteles elszámolni és a szabadon felhasználható egyéni számláján lévő összeget az esetleges lekötésekkel együtt, a kilépési díjjal csökkentve, a Vitamin Egészség- és Önsegélyező Pénztárba átutalni.
A másik egészségpénztárból/önsegélyező pénztárból átutalt összeg teljes egészében az Ön számlájára kerül, azt egyéb levonás (belépési díj, működési költség, stb.) nem terheli.

Esetleges kérdéseikkel forduljanak bizalommal helyi ügyintézőjükhöz, vagy a Pénztár központi ügyfélszolgálatához.

Pénztárunkban a kártya és a társkártya igénylés továbbra is ingyenes!

Ezúton is köszönjük Pénztárunk iránti bizalmukat!

[ teljes cikk ]

Tisztelt Pénztártagjaink!


Örömmel értesítjük Önöket, hogy a Vitamin Egészségpénztár Küldöttközgyűlése 2016. május 27-én elfogadta az Alapszabály módosításai között a Pénztár Egészség- és Önsegélyező Pénztárrá alakulását. A Pénztár új neve VITAMIN Egészség- és Önsegélyező Pénztár. Fontos információ, hogy Pénztárunk rövidített neve maradt Vitamin Egészségpénztár, így reményeink szerint elkerülhetőek lesznek a számla rossz névre történő kiállításából származó kellemetlenségek.

Az Alapszabály további módosítása volt az igénybe vehető szolgáltatások körének bővítése önsegélyező tevékenységgel. Az új szolgáltatások bevezetésének a célja a szolgáltatási paletta bővítése, melynek révén Pénztárunk még szélesebb körben segítheti a tagok családi kiadásainak finanszírozását. 


[ teljes cikk ]
A Vitamin Egészségpénztár Igazgatótanácsa 2016. május 27-án 10 órai kezdettel hívta össze a Pénztár 2016. évi rendes Küldöttközgyűlését. A meghívót az Igazgatótanács postai úton kézbesítette a küldöttek részére a 15 napos időköz megtartására figyelemmel.

A Küldöttközgyűlés elnöke a 10 órára összehívott Küldöttközgyűlést - a jelenléti ív alapján, a megjelentek által képviseltek számára való tekintettel - határozatképesnek nyilvánította és az ülést 10 óra 05 perckor megnyitotta.

[ teljes cikk ]
Cafeteriarendszeren kívüli önálló támogatást kér az ÖPOSZ az öngondoskodáshoz, több százezer munkavállaló jövője a tét!

Önálló jogcímen kér támogatást az öngondoskodáshoz a cafeteriarendszer várható átalakítása során az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetsége (ÖPOSZ). A munkáltatók ösztönzésének csökkenése, esetleges megszüntetése ugyanis - önálló - támogatás nélkül, dolgozók százezreit érintené hátrányosan. A több mint ezer milliárd forintos vagyont kezelő, körülbelül kétmillió pénztártagot képviselő szervezet abban bízik, hogy javaslata nyomán az előtakarékosság továbbra is támogatott cél marad. Így pedig még népszerűbbé válhatnak az öngondoskodási piacon főszereplőinek tekinthető pénztári megoldások, amelyek a nyugdíjrendszer fenntarthatóságában, és az egészségmegőrzésben is kiemelten fontos szerepet játszanak.

[ teljes cikk ]
Tisztelt Pénztártagjaink!

Örömmel értesítjük Önöket, hogy Pénztárunk a tagság magasabb színvonalú kiszolgálása és a jogszabályi megfelelés érdekében 2016.04.20.-tól az elszámolásra hiánytalanul benyújtott készpénzes számlák esetében legkésőbb 15 munkanapon belül átutalja azok ellenértékét a pénztártagok Pénztárnál bejelentett bankszámlaszámára.

Az előző hét szerdáig hiánytalanul beérkezett számlák ellenértékét minden hét első munkanapján utaljuk át.

Kérjük, hogy a mielőbbi kifizetés érdekében számláikat folyamatosan szíveskedjenek leadni, illetve beküldeni a Pénztárba.


[ teljes cikk ]
Tisztelt Pénztártag!

Tájékoztatjuk, hogy a VITAMIN Egészségpénztár 2016. május 27-én Küldöttközgyűlést tart, amelynek napirendjén szerepel az Igazgatótanács (IT) és az Ellenőrző Bizottság (EB) tagjainak, illetve a Pénztár könyvvizsgálójának a megválasztása.

A tagság minél szélesebb körű véleményének kikérése és figyelembe vétele érdekében a tisztségviselők jelölését a Jelölő Bizottság gyűjti össze és terjeszti a Küldöttközgyűlés elé.

[ teljes cikk ]
Vitamin Egészség- és Önsegélyező Pénztár

Az egészségpénztári ügyfelek számára pozitív fordulatot hoztak a 2015. év végi jogszabályváltozások, mivel egyéni egészségpénztári számlájuk terhére 2016. január 1-től kezdődően új szolgáltatásokat is igénybe vehetnek és elszámolhatnak. A Vitamin Egészségpénztár Igazgatótanácsa február 29-i ülésén határozott, hogy Pénztárunk is él a szolgáltatásbővítési lehetőséggel, és Vitamin Egészség- és Önsegélyező Pénztárrá alakul át.

[ teljes cikk ]
Ön tudta?

 A Vitamin Egészségpénztárnál vezetett egyéni számlája terhére elszámolható számos csecsemő és babaápolási termék, többek között pelenka, légzésfigyelő, lázmérő, cumi, gyógymatrac, tápszerek, kismama tea, melltartó betét.


[ teljes cikk ]