• Miért egészségpénztár?
  20% adójóváírás az egyéni befizetések után cafeteriából fizethető
  mert fontos a megelőzés segítő kéz a bajban
  hiszen semmi sem fontosabb az Ön és családja egészségénél
 • Miért a Vitamin Egészségpénztár?
  alacsony működési levonás az egyik első magyar egészségpénztár
  ingyenes kártya és társkártya gyors és kényelmes ügyintézés
  biztonságos befektetések tőke- és hozamgaranciával
 • Ön tudta?
  két éves lekötés után 10% adójóváírásra jogosult
  ez jóval magasabb, mint a banki lekötések jelenlegi kamatai
  számoljon velünk!
 • Ön tudta?
  A szív és érrendszeri betegségek kockázata
  az 50. életévet követően jelentősen megnő
  A szűrés Vitamin Egészségpénztárból fizethető!
Személyes menü
Hírek, aktualitások
Miért a Vitamin Egészségpénztárt válassza?
A Vitamin Egészségpénztári tagság előnyei
Tisztelt Pénztártagjaink!

Szeretnénk Önöket tájékoztatni. hogy a 2019. évi XLIX. törvény 2019. október 31-ig adott haladékot a pénzmosás és a terrorizmus finanszírozása megelőzéséről és megakadályozásáról szóló törvényben (pmt.) foglalt azonosítási feladatok elvégzésére.

Megköszönjük mindazon pénztártagok együttműködését, akik hiánytalanul megküldték részünkre érvényes személyi azonosító okmányuk és lakcímkártyájuk másolatát. A VITAMIN Egészség- és Önsegélyező Pénztár munkatársai az elmúlt hetekben feldolgozták, ezt követően ellenőrizték a rögzített adatokat. Az ellenőrzés során, az alábbi hiányosságokat találtuk, amelyek az azonosítás eredménytelenségét okozhatják:
 • nem áll rendelkezésre a személyi azonosító okmány és/vagy lakcímkártya (elő és hátlap) másolata.
 • a beküldött másolatok egyike/mindkettő olvashatatlan, hiányos (lemaradt a dátumból, okmányszámból néhány karakter, elmosódott)
 • lejárt a személyi azonosító okmány érvényessége
Kérjük, hogy a sikeres tagi azonosítás, átvilágítás érdekében mielőbb küldje meg részünkre dokumentumainak másolatát! Ennek elmaradása esetén a pénztár 2019. október 31-én éjfélkor zárolni fogja az egészségkártyáját és nem fogad be készpénzes számlát Öntől mindaddig, amíg nem történik meg az azonosítása.

Az okmányai másolatának megküldésére az alábbi lehetőségek valamelyikét választhatja:
 • honlapunkon kialakított felületen (Tagok mappája / Dokumentumtár / Új dokumentum feltöltés)
 • postai úton megküldve
 • személyesen a pénztár irodájában 
 • központi e-mail címünkre elküldve vitaminep@vitaminep.hu

Honalapunkon lehetősége van - társkártya esetén hozzátartozójának is - a nyilvántartásunkban szereplő adatok ellenőrzésére.

VITAMIN Egészség- és Önsegélyező Pénztár

[ teljes cikk ]
Az Országgyűlés keddi ülésén jóváhagyta a 2019. évi XLIX. törvényt, rövid haladékot adva a pénzmosás és a terrorizmus finanszírozása megelőzéséről és megakadályozásáról szóló törvényben foglalt azonosítási feladatok elvégzésére.

Megköszönjük mindazon pénztártagok együttműködését, akik hiánytalanul megküldték részünkre érvényes személyi azonosító okmányuk és lakcímkártyájuk (elő és hátlap) másolatát a megelőző hírben szereplő formában.

Tájékoztatjuk tisztelt tagjainkat, hogy a beérkezett dokumentumok feldolgozása folyamatban van, az átfutási idő az egyszerre beérkező adatok mennyiségétől függően három-nyolc munkanapot is igénybe vehet. A feldolgozás magába foglalja az adatok iktatását, rögzítését, a négy szem elvének megfelelő ellenőrzését, szükség esetén a személyes kapcsolatfelvételt. Szíves türelmüket kérjük!

Egyben szeretnénk felhívni azoknak a pénztártagoknak a figyelmét, akik nem, vagy hiányosan tettek eleget az okmánymásolatok megküldésének, hogy a törvény csupán haladékot adott, de a határidő lejártát követően a pénztárnak fel kell függesztenie szolgáltatásait részükre. Kérjük Önöket - figyelemmel a beérkező dokumentumok feldolgozásának átfutási idejére - hogy mielőbb tegyenek eleget az adatszolgáltatásnak! A pénztár 2019. október 31-én éjfélkor zárolni fogja az egészségkártya használatát, és nem fogad be készpénzes számlát azoktól a tagoktól, akiknek dokumentummásolatai nem érkeznek be kellő időben (legalább nyolc munkanappal korábban) ügyintézésre. A feldolgozás során találkozunk hiányos adatszolgáltatással, ezért kérjük, hogy a részünkre megküldött dokumentummásolatokon jól látható legyen azok száma, kiállítási és érvényességi ideje, mert ezek hiányában az azonosítás eredménytelen, a szankciót alkalmaznunk kell.

Szíves együttműködésüket előre is megköszönve,

VITAMIN Egészség- és Önsegélyező Pénztár


[ teljes cikk ]
Tisztelt Pénztártagok, Szolgáltatók!

A Magyar Telekom a kommunikációs vonalainak hibáját elhárította, így a központi adminisztráció és az elektronikus levelezés újra zavartalanul üzemel.

Köszönjük a türelmüket és megértésüket!

Vitamin Egészség- és Önsegélyező Pénztár

[ teljes cikk ]
Tisztelt Pénztártagok, Szolgáltatók!

A Magyar Telekom tájékoztatása szerint a Budapest II. kerületi kommunikációs vonalak egy központi eszköz meghibásodása miatt május 29 kora délután óta nem működnek. A hiba elhárítása jelenleg is tart, a Telekom nem tudja pontosan megmondani, hogy mikorra várható a probléma megoldása. A kommunikációs hiba a Pénztár központi irodáját is érinti, a központi adminisztráció és az elektronikus levelezés a vonalak helyreállításáig szünetel.

A POS terminálon és interneten kezdeményezett kártyás fizetések a hiba fennállása alatt is zavartalanul működnek, ezek a Telekom hálózatától független rendszerben üzemelnek.

Köszönjük a megértésüket és türelmüket!

Vitamin Egészség- és Önsegélyező Pénztár


[ teljes cikk ]
2019. május 23-án megtartotta a 2018. évet lezáró éves küldöttközgyűlését a VITAMIN Egészség- és Önsegélyező pénztár. A 10 órára összehívott küldöttközgyűlés határozatképes volt. A testület jóváhagyta a pénztár éves beszámolóját, valamint az éves és középtávú tervet.

Tájékoztató a Küldöttközgyűlés határozatairól (pdf)


[ teljes cikk ]
Tisztelt Pénztártagok!

Az MVM csoport 2019-től összevontan kezeli az egészségpénztári, illetve az önsegélyező pénztári juttatásokat, így a munkavállaló döntése alapján egy pénztárba kérheti a munkáltatói hozzájárulást. Amennyiben Ön Pénztárunkhoz kéri utalni az összevont juttatást, úgy az azonos típusú pénztárból történő átlépés, az egészség- és önsegélyező célú megtakarítások egyesítése esetén a teendők az alábbiak:
 • Amennyiben a munkavállaló még nem tagja a VITAMIN Egészség- és Önsegélyező Pénztárnak, akkor átlépési szándékát a TNY01_Belépési nyilatkozat 5. pontjában jelezheti. 
 • Pénztártagjaink – amennyiben más pénztárban meglévő megtakarításaikat kívánják áthozni Pénztárunk kezelésébe – a TNY_18 - Átlépési nyilatkozat kitöltésével jelezhetik szándékukat. 


[ teljes cikk ]
Tisztelt Pénztártagok!

Az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetsége nevében kérjük szíves közreműködésüket az alábbi linken elérhető "tagi véleménykutatásban".
Megköszönjük, ha a kérdésekre legkésőbb 2019.05.15-ig válaszol.

ÖPOSZ online pénztártagi kérdőív megnyitása

[ teljes cikk ]
 
Tisztelt Pénztártag és leendő Pénztártag!

Közeleg az év vége, ezért engedje meg, hogy felhívjuk figyelmét az  egyéni befizetések után járó 20%-os adó-visszatérítés  lehetőségére. Idén is csökkentheti befizetett személyi jövedelemadóját 150 ezer Ft-tal az önkéntes pénztárakba együttesen befizetett maximum 750 ezer Ft esetén.
[ teljes cikk ]
Tisztelt Pénztártagjaink! 2018. október 5-től Honlapunkon is beküldhetik a szolgáltatások igénybevételéhez szükséges, kitöltött nyomtatványaikat, illetve személyi okmányaik másolatát (személyi igazolvány, lakcímkártya) a pénzmosás megelőzéséről szóló törvényben meghatározott kötelezettségek teljesítéséhez.

A feltöltési lehetőség a Tagok mappájába történő bejelentkezést követően a "Dokumentum tár" személyes menüpontban érhető el.

Kérjük, hogy minden esetben kövessék a nyomtatványokon megtalálható útmutatóban részletezett eljárást.

[ teljes cikk ]

Bankkártyás befizetés
Egyéni befizetés teljesítése ill. életmód javító vagy jogszerűtlen igénybevétel visszafizetése bankkártyával
Tagok mappája
Egyenleg lekérdezés, kártya aktiválás és tiltás, személyes adatok...
Szolgáltatók mappája
Internetes zárolás, kifizetési információk...
Szolgáltató keresés