• Miért egészségpénztár?
  20% adójóváírás az egyéni befizetések után cafeteriából fizethető
  mert fontos a megelőzés segítő kéz a bajban
  hiszen semmi sem fontosabb az Ön és családja egészségénél
 • Miért a Vitamin Egészségpénztár?
  alacsony működési levonás az egyik első magyar egészségpénztár
  kedvező árú kártya és társkártya gyors és kényelmes ügyintézés
  biztonságos befektetések tőke- és hozamgaranciával
 • Ön tudta?
  két éves lekötés után 10% adójóváírásra jogosult
  ez jóval magasabb, mint a banki lekötések jelenlegi kamatai
 • Ön tudta?
  A szív és érrendszeri betegségek kockázata
  az 50. életévet követően jelentősen megnő
  A szűrés Vitamin Egészségpénztárból fizethető!
Személyes menü
A Föld jólléte ugyanolyan fontos, mint a magunké 2023-03-27 04:59Március 25-én volt a Föld órája, amely alkalomból egy órára világszerte lekapcsolják a felesleges fényeket, hogy egy kis pihenőt adjunk a bolygónknak. Bár ez egy nagyon szép és hasznos gesztus, sajnos önmagában nem elegendő a Föld egészségének megőrzéséhez. Nem volt még olyan magas a globális hőmérséklet, mint az elmúlt tíz évben, ami jelzi, hogy sürgősen cselekednünk kell, hogy megvédjük a Földet és ezzel saját jóllétünket. Óriási felelősségünk van abban, hogy jobban odafigyeljünk a bolygó egészségére, és mindannyian tegyünk érte. A globális felmelegedés legfőbb okozójának a fosszilis üzemanyagokat tartják, de nagy szerepet játszik az állattenyésztés, az erdők irtása, illetve a műtrágya használata is.

Ha mindannyian csak egy kis változtatást hajtunk végre a hétköznapjainkban, akkor az összességében jelentős változásokat eredményezhet a bolygónk számára. Az alábbi tippek segíthetnek abban, hogy mindannyian odafigyeljünk a környezetünkre és tegyünk valamit azért, hogy megóvjuk e csodás bolygót.

1. Közlekedés
Autó helyett használjuk a tömegközlekedést. Hely- és energiatakarékos. Ha mégsem szívesen szállnánk fel egy tömött buszra, metróra vagy akár a villamosra, van más megoldás. A biciklizés és a gyaloglás akár jobb alternatíva is lehet, hiszen hasznos mozgásformák, ezzel két legyet is ütünk egy csapásra. Amellett, hogy nem szennyezzük a levegőt, a napi mozgásunkat is letudhatjuk. A gyaloglás és biciklizés hozzájárulhat az egészséges életmód kialakításához, javíthatja az állóképességet, csökkentheti a stresszt és erősítheti az immunrendszert.

2. Kevesebb műanyag
Sajnos egyre több eldobható műanyaggal lehet találkozni a természetben. Ezek lassan bomlanak le, és a szervezetbe jutó mérgező anyagok pedig jelentős kockázatot jelentenek az állatok számára, továbbá a globális felmelegedéshez is hozzájárulnak a lebomlásukkor keletkező gázokkal, melyek üvegházhatást okoznak. Ez ellen is tudunk tenni. Ha például kiiktatjuk az életünkből a környezetszennyező nejlonzacskókat és vászontáskával helyettesítjük azokat. A műanyag szívószál helyett alkalmazzunk üveg szívószálat és gyűjtsük szelektíven a szemetet.

3. Mosható opció
Számos olyan termék létezik, amely helyett választhatunk mosható alternatívát. Ilyenek például a papírtörlők, a mosható arctisztító korongok, a mosható pelenkák vagy akár a szintén mosható egészségügyi betétek is. Jó hír, hogy az utóbbi kettőt Pénztárunknál is el lehet számolni, így pénztártagként a vásárlásainkkal hozzájárulunk a fenntarthatóbb jövőhöz is.

4. Kevesebb papír
Ha megtehetjük, nyomtassunk a papír mindkét oldalára és jegyzetfüzet helyett írjuk a bevásárlólistát a telefonunkba. Nem nagy dolog, igaz? Viszont a környezet nagyon hálás lesz érte.

5. Kevesebb hús és tejtermék
Nem feltétlenül kell drasztikusan változtatni az étrendünkön ahhoz, hogy segítsük a Földet, hiszen nemcsak az segíthet, ha valaki átáll vegetáriánus vagy éppen vegán étrendre. Már azzal hatalmas támogatást nyújtunk a Földnek, ha csökkentjük az állati eredetű élelmiszerek fogyasztását, és előnyben részesítjük a növényi alapú étkezést. Az előttünk álló időszak, például a Húsvéti nagyböjt kiváló alkalom arra, hogy a fentieket elkezdjük beépíteni a gyakorlatba.

Számos egyszerű és könnyen követhető tipp van még, amelyekkel hozzájárulhatunk egy fenntarthatóbb jövőhöz, de úgy gondoljuk, ez kezdésnek bőven elég. A változás nem mindig jön azonnal, így célszerű apró lépésekkel elindulni a környezetbarát életmód felé, ezzel is csökkentve ökológiai lábnyomunkat.

kép forrás: https://pixabay.com/hu/photos/f%c3%b6ld-bolyg%c3%b3-kontinensek-k%c3%b6nny%c5%b1-2581631Bankkártyás befizetés
Egyéni befizetés teljesítése ill. életmód javító vagy jogszerűtlen igénybevétel visszafizetése bankkártyával
Tagok mappája
Egyenleg lekérdezés, kártya aktiválás és tiltás, személyes adatok...
Szolgáltatók mappája
Internetes zárolás, kifizetési információk...
Szolgáltató keresés