• Miért egészségpénztár?
  20% adójóváírás az egyéni befizetések után cafeteriából fizethető
  mert fontos a megelőzés segítő kéz a bajban
  hiszen semmi sem fontosabb az Ön és családja egészségénél
 • Miért a Vitamin Egészségpénztár?
  alacsony működési levonás az egyik első magyar egészségpénztár
  kedvező árú kártya és társkártya gyors és kényelmes ügyintézés
  biztonságos befektetések tőke- és hozamgaranciával
 • Ön tudta?
  két éves lekötés után 10% adójóváírásra jogosult
  ez jóval magasabb, mint a banki lekötések jelenlegi kamatai
 • Ön tudta?
  A szív és érrendszeri betegségek kockázata
  az 50. életévet követően jelentősen megnő
  A szűrés Vitamin Egészségpénztárból fizethető!
Személyes menü
Az elme ereje 2023-05-02 15:58Az elme ereje rendkívül fontos tényező az életünkben. Az ismert mondás szerint "Minden fejben dől el", és valóban, gondolatainknak hatalmas hatása van az életünkre.

Természetesen ez egy komplexebb állítás, viszont tény, hogy mentális jólétünk alapvetően befolyásolja fizikai egészségünket is, hiszen hatalmas ereje van a gondolatainknak.. Manapság rengeteg inger ér minket, rohanó életet élünk, folyamatosan kattog valamin az agyunk. Sokat stresszelünk, amit legtöbbször nem vezetünk le és ez csak gyülemlik bennünk, míg végül akár betegség formájában is megjelenhet. A világ felgyorsult, mindig van min agyalnunk. Munka, pénz, család… Nem csoda, hogy saját magunk marad a sor végére. Aggódunk a jövőn, a múlton, olyan dolgokon, amiken már nem tudunk változtatni vagy még nem következtek be. Ez azt jelenti, hogy mindenhol vagyunk, csak a jelenben nem. Dolgozunk valamiért, amit ha elérünk és teljesítünk, akkor majd boldogok leszünk. Majd akkor. Ha sikerül megvalósítani azt a célt, keresünk egy másikat, de sose leszünk elégedettek, mindig többet szeretnénk majd. Ezért fontos, hogy tudatosan figyeljük gondolatainkat, és a jelenben maradva éljük az életünket.

De hogyan tudunk kapcsolódni önmagunkhoz? Hogyan tudjuk megélni a jelent és levezetni a stresszt?

Tudatosan és némi önismerettel nem túlzás azt mondani, hogy meg tudjuk változtatni az életünket. Kezdjük azzal, hogy elfogadjuk a helyzetünket olyannak, amilyen. Bárhol is tartunk, elfogadjuk, hogy így van most minden jól, ahogy van. Tudatosítjuk magunkban, hogy minden élethelyzetből tanulhatunk valamit és nem túlgondoljuk a dolgokat, hanem megkeressük a problémákra a megoldásokat, pozitív gondolkodással és cselekvéssel. Továbbá azt is, hogy minden nap fejlődünk, még akkor is, ha azt az adott pillanatban nem észleljük. Nagyon fontos, hogy mikor elkezdünk túlgondolni és szorongani, vegyük észre és minden negatív gondolatot helyettesítsünk egy pozitívval. Ha nem tudunk változtatni egy adott helyzeten, akkor próbáljuk meg elfogadni, és lépjünk tovább anélkül, hogy feleslegesen aggódnánk. Természetesen ez nem egyik pillanatról a másikra megy, fontos, hogy figyeljünk az érzéseinkre, ismerjük fel és fogadjuk el azokat, ne csak a történésekre koncentráljunk.

Hasznos módszer lehet a naplózás az önismeretben. Kiírhatjuk magunkból az érzéseinket, gondolatainkat, és így rájöhetünk olyan dolgokra, amikre korábban nem figyeltünk fel. Fontos, hogy az érzésekre is fókuszáljunk, ne csak a történésekre. A sport is kiváló lehetőség, hiszen mozgással remekül le lehet vezetni a negatív energiákat, és az endorfinok, az úgynevezett boldogsághormonok felszabadulása is javítja a hangulatunkat, arról nem is beszélve, hogy így a fizikai egészségünk is javul.

Ne feledjük, hogy mindannyian megérdemeljük a boldogságot. Az önismeret, a pozitív gondolkodás nagyon fontos mentális jólétünk megerősítéséhez. Ha ezt tudatosítjuk magunkban, akkor csodálatos dolgok várnak ránk! Az elménk ereje pedig hatalmas, merjük használni!Bankkártyás befizetés
Egyéni befizetés teljesítése ill. életmód javító vagy jogszerűtlen igénybevétel visszafizetése bankkártyával
Tagok mappája
Egyenleg lekérdezés, kártya aktiválás és tiltás, személyes adatok...
Szolgáltatók mappája
Internetes zárolás, kifizetési információk...
Szolgáltató keresés