• Miért egészségpénztár?
  20% adójóváírás az egyéni befizetések után cafeteriából fizethető
  mert fontos a megelőzés segítő kéz a bajban
  hiszen semmi sem fontosabb az Ön és családja egészségénél
 • Miért a Vitamin Egészségpénztár?
  alacsony működési levonás az egyik első magyar egészségpénztár
  kedvező árú kártya és társkártya gyors és kényelmes ügyintézés
  biztonságos befektetések tőke- és hozamgaranciával
 • Ön tudta?
  két éves lekötés után 10% adójóváírásra jogosult
  ez jóval magasabb, mint a banki lekötések jelenlegi kamatai
 • Ön tudta?
  A szív és érrendszeri betegségek kockázata
  az 50. életévet követően jelentősen megnő
  A szűrés Vitamin Egészségpénztárból fizethető!
Személyes menü
Éljen a C-vitamin! 2023-04-03 05:50Április 4-én van a C-vitamin világnapja. Ez az a vitamin, amit mindenki ismer vagy legalábbis mindenki hallott már róla. Az iskolában megtanultuk, hogy Szentgyörgyi Albertnek köszönhetjük, hiszen Ő volt az az ember, akinek először sikerült ételből kivonnia az aszkorbinsavat.

De vajon miért ilyen népszerű és miért található meg az összes gyógyszertárban, illetve drogériában?

A C-vitaminnak számos jótékony hatása van, mely tudományosan is bizonyított. Erősíti az immunrendszert, gyulladáscsökkentő, antioxidáns hatású, védi a sejteket és az oxidációt is meggátolja. Csökkenti a szív-és érrendszeri betegségek valamint a magas vérnyomás kialakulásának kockázatát. Itt még nem ér véget a sor, hiszen fontos szerepe van a rákmegelőzésben és a sebek gyógyulásában is. Hozzájárul az idegrendszer megfelelő működéséhez, és segíti a bőr szépségének fenntartását, hiszen fokozza a megfelelő kollagéntermelést, ezáltal bőrünk is ragyogni fog és a csontozatunk állapota is javul.

Az emberi szervezet nem képes a C-vitamin előállítására, ezért táplálékkal szükséges bevinni azt. Az ajánlott napi mennyiség 500-1000mg, azonban ez egyénenként változó lehet. Mivel az étrendünk önmagában nem biztosítja a megfelelő mennyiséget, ezért érdemes táplálékkiegészítő formájában bejuttatni a szükséges adagot. Ma már számos opció közül válogathatunk. A fogyasztás megkönnyítése érdekében létezik belőle rágótabletta, de kapszula, illetve por formájában is hozzájuthatunk. Érdemes rendszeresen szedni C-vitamint, nem csak télen, hanem nyáron is, egészségünk és immunrendszerünk érdekében.

Ha természetes formában szeretnénk bevinni a szervezetünkbe ezt a szupervitamint, akkor érdemes fogyasztani olyan ételeket, mint például a brokkoli, paradicsom, paprika, licsi, kelbimbó, valamint a citrusfélék. A Húsvét remek alkalom arra, hogy megtisztítsuk elménket, töltődjünk kicsit, majd újult erővel folytassuk az év további részét. Ha eddig nem tettük, érdemes elkezdeni a C-vitamin szedését, számos készítmény Pénztárunknál is elszámolható.

Minden kedves Vitamin Tagnak Kellemes Húsvéti Ünnepeket és jó egészséget kívánunk!

kép forrás: Pexels


Bankkártyás befizetés
Egyéni befizetés teljesítése ill. életmód javító vagy jogszerűtlen igénybevétel visszafizetése bankkártyával
Tagok mappája
Egyenleg lekérdezés, kártya aktiválás és tiltás, személyes adatok...
Szolgáltatók mappája
Internetes zárolás, kifizetési információk...
Szolgáltató keresés