• Miért egészségpénztár?
  20% adójóváírás az egyéni befizetések után cafeteriából fizethető
  mert fontos a megelőzés segítő kéz a bajban
  hiszen semmi sem fontosabb az Ön és családja egészségénél
 • Miért a Vitamin Egészségpénztár?
  alacsony működési levonás az egyik első magyar egészségpénztár
  kedvező árú kártya és társkártya gyors és kényelmes ügyintézés
  biztonságos befektetések tőke- és hozamgaranciával
 • Ön tudta?
  két éves lekötés után 10% adójóváírásra jogosult
  ez jóval magasabb, mint a banki lekötések jelenlegi kamatai
 • Ön tudta?
  A szív és érrendszeri betegségek kockázata
  az 50. életévet követően jelentősen megnő
  A szűrés Vitamin Egészségpénztárból fizethető!
Személyes menü
Tippek az egészséges kikapcsolódáshoz 2023-03-13 07:32


Március 15-e egyrészt a történelmi események miatt fontos ünnepnap Magyarországon, másrészt, mivel sokunknak szabadnap, így pihenésre, feltöltődésre is nagyszerű lehetőséget nyújt.

Egészségünk és jóllétünk érdekében rendkívül fontos, hogy szánjunk időt lazításra és kikapcsolódásra. A mai világban a munka és a stressz sokszor uralja életünket, a szabadnapok és az ünnepek azonban remek lehetőséget nyújtanak arra, hogy kicsit lassítsunk, és visszataláljunk önmagunkhoz. Az alábbi tippek segítségével könnyedén összeállíthatjuk saját, személyre szabott programunkat, köztük olyat is, ahol egészségkártyánkat is használhatjuk.

Mozgás és friss levegő

Az időjárás jóvoltából a szabadnapon talán már kicsit melegebb lesz, mint az elmúlt hetekben, így ideális alkalom arra, hogy több időt töltsünk a szabadban. Mozogjunk, sportoljunk a szabadban, menjünk kirándulni, sétálni, fussunk, kerékpározzunk, és élvezzük a természet szépségeit. Ezek a tevékenységek javítják a keringést, erősítik az izmokat, a szabadban eltöltött idő csökkenti a stresszt, javítja a hangulatunkat és a mentális egészségünket, és segít abban, hogy jobban érezzük magunkat a bőrünkben.

Egészséges táplálkozás

Az egészséges életmód fontos eleme az egészséges táplálkozás. Szenteljünk időt az ételkészítésre, próbáljunk ki egy új receptet, készítsünk egy finom, egészséges reggelit, és ne felejtsük el a napi vízmennyiség bevételét sem.

Mentális egészség

Elménk egészsége legalább annyira fontos, mint a testünké és ugyanúgy szüksége van pihenésre és kikapcsolódásra. A meditáció, a jóga, az olvasás vagy az alkotás olyan tevékenységek, amelyek segíthetnek ebben. Az önmagunkra és az érzéseinkre való figyelés segít abban, hogy megőrizzük az egyensúlyt az életünkben.

Pihenés

A pihenés és az alvás elengedhetetlenek az egészségünk és a jóllétünk szempontjából. Érdemes a szabadnap lehetőségét megragadni és megfelelő mennyiségű alvást biztosítani szervezetünknek.

Digitális detox

Az okostelefonok és a számítógépek használata sokak számára elengedhetetlen, a technika azonban nemcsak megkönnyíti életünket, de néha azt érezzük, hogy szinte már uralkodik rajta. Ahogy egy hagyományos méregtelenítő kúra megtisztítja a belső szerveinket, a digitális detox segít megszabadulni a kütyük által gerjesztett extra stressztől, így hosszútávon valódi egészségmegőrző hatása van. Iktassunk be az ünnepnapra egy digitális-mentes napot.

Kulturális programok

Az ünnepnap kiváló alkalom arra, hogy elmenjünk egy kiállításra vagy színházi előadásra. Ez nem csak szórakoztató, de mentálisan is jót tesz.

Masszázs és terápia

Több olyan szálloda van, ahol helyben vehetünk igénybe különféle gyógykezeléseket, gyógymasszázst, gyógyvizes terápiákat. Egy gyógymasszázs nagyszerű kiegészítése lehet a szabadidős programoknak. A masszázs segít csökkenteni a stresszt, oldja a feszültséget, javítja az izmok rugalmasságát és csökkenti az esetleges fájdalmakat, emellett javíthatja az általános közérzetet és segíthet a relaxációban. Bár számtalan pozitív élettani hatással rendelkezik, a gyógymasszázst több esetben nem javasolt alkalmazni, bizonyos helyzetekben pedig kifejezetten tilos, ezt mindenképpen vegyük figyelembe! Jó hír, hogy ezek a kezelések adómentesen elszámolhatóak az egészségpénztári számla terhére.

Bárhogyan is töltjük a szabadnapunkat, fontos, hogy olyan dolgokat csináljunk, amelyek pozitív hatással vannak az egészségünkre, közérzetünkre és jóllétünkre.


Bankkártyás befizetés
Egyéni befizetés teljesítése ill. életmód javító vagy jogszerűtlen igénybevétel visszafizetése bankkártyával
Tagok mappája
Egyenleg lekérdezés, kártya aktiválás és tiltás, személyes adatok...
Szolgáltatók mappája
Internetes zárolás, kifizetési információk...
Szolgáltató keresés